Συχνές Ερωτήσεις

Δημοφιλείς

Αγορά Συμβολαίου

Ζημιά

Εξυπηρέτηση

Μπορείς να πληρώσεις με έναν από τους παρακάτω τρόπους πληρωμής:

 • Μέσω κάρτας (χρεωστικής, πιστωτικής ή προπληρωμένης).
 • Με μετρητά στο ταμείο της τράπεζας
 • Mε μετρητά ή κάρτα σε πρακτορείο ΟΠΑΠ,
 • μέσω e-banking ή phone banking.

Πιο αναλυτικά, τα βήματα για να πληρώσεις με κωδικό ηλεκτρονικής πληρωμής:

 • Μέσω phone banking ή e-banking σε Alpha Bank, Πειραιώς, Εθνική και Eurobank. Η διαδικασία μέσω e-banking, που ισχύει σε όλες τις τράπεζες είναι η εξής: Πηγαίνεις στο πεδίο “Πληρωμές” (όχι στις “Μεταφορές”), μας βρίσκεις στις “Ασφάλειες” με την επωνυμία μας, “Truck&Cargo Insurance”, και συμπληρώνεις τον κωδικό πληρωμής και το ποσό που αντιστοιχεί στον κωδικό πληρωμής, με την ακρίβεια λεπτού. Για να ολοκληρωθεί η πληρωμή, πρέπει να την κάνεις μέχρι την ημερομηνία που αναφέρει το email με τον κωδικό πληρωμής.
 • Επίσης, μπορείς να πληρώσεις στα γραφεία εξυπηρέτησης πελατών στο Παλαιό Φάληρο και στο Πέραμα.

 

Λίγο πριν λήξει το συμβόλαιό σου, σου το υπενθυμίζουμε μέσω email και SMS αλλά και τηλεφωνικής κλήσης προκειμένου να εξασφαλίσουμε ότι θα ενημερωθείς και δε θα μείνεις ανασφάλιστος!

Μπαίνεις σε ένα από τα emails που σου έχουμε στείλει και επιλέγεις τον τρόπο πληρωμής και ανανεώνεις το συμβολαιο σου κάνοντας την πληρωμή.

Αν κάποιο από τα στοιχεία σου έχουν αλλάξει εάν επιθυμείς να πάρεις μία νέα προσφορά πάρε μας τηλέφωνο ή στείλε μας e-mail.

Μόλις κάνεις την πληρωμή, σου στέλνουμε με email το συμβόλαιο σου για τη νέα ασφαλιστική περίοδο.

 

Αν δεν το βρεις στα εισερχόμενα, ρίξε μία ματιά και στα «spam» γιατί καμιά φορά πηγαίνουν εκεί.

 

Μην αμελείς να ανανεώνεις εγκαίρως, μέχρι και το τελευταίο λεπτό πριν τη λήξη του συμβολαίου σου, ώστε να μην μείνεις ανασφάλιστος. Μην ανησυχείς! Εδώ είμαστε εμείς για να σου κάνουμε υπενθυμίσεις! Καταλαβαίνουμε ότι είσαι συνεχώς πάνω στο φορτηγό σου και όχι σε ένα γραφείο!

Πιο συγκεκριμένα, τις τελευταίες 30 ημέρες μέχρι να λήξει το συμβόλαιό σου θα λάβεις 4 emails ανανέωσης και τις τελευταίες 15 μέρες θα λάβεις 2 SMS ενώ θα σε καλέσουμε και στο τηλέφωνο την τελευταία μέρα, εάν και εφόσον δούμε ότι δεν έχεις ανανεώσει το συμβόλαιό σου.

Αν η ασφαλιστική εταιρεία που είσαι ασφαλισμένος έχει μηχανισμό ενημερώσεις τότε θα λαμβάνεις email της ανανέωσης , ειδοποιητήρια πληρωμης,SMS και τηλεφωνικές κλήσεις και από εκείνους.

Οποιαδήποτε στιγμή θελήσεις εσύ!

Εσύ απλώς μας στέλνεις ένα email στο support@truckinsurance.gr με τον αριθμό πινακίδας και μας δηλώνει ότι δεν επιθυμείς από την ανανέωση να είναι ασφαλισμένο το φορτηγό σου.

Εάν θέλεις να διακόψεις άμεσα την ασφάλιση του φορτηγού σου θα πρέπει να μας στείλεις την μεταβιβασμένη άδεια ή το χαρτί του αποχαρακτηρισμό.

Ο νόμος δεν επιτρέπει να κυκλοφορούν ανασφάλιστα οχήματα χωρίς να υπάρχει λόγος, και ο μόνος λόγος να είναι ανασφάλιστο ένα όχημα είναι να έχει γίνει κατάθεση των πινακίδων.

Εάν μετανιώσεις για την επιλογή σου και ακυρώσεις το συμβόλαιό σου εντός δεκατεσσάρων (14) ημερών από την ημέρα που θα λάβεις το συμβόλαιο, θα σου επιστρέψουμε ολόκληρο το ποσό του ασφαλιστηρίου χωρίς να σε ρωτήσουμε τίποτα.

Σύμφωνα και με τον Ν. 2251/1994 έχεις το δικαίωμα μέσα σε αυτό το διάστημα να υπαναχωρήσεις από τη σύμβαση, χωρίς καμία ποινή, με την προϋπόθεση ότι δεν έχεις δηλώσει κάποια ζημιά ή δεν έχεις ενεργοποιήσει κάποια κάλυψη.

Αν ακυρώσεις μετά το διάστημα των 14 ημερών από την ημερομηνία έκδοσης του συμβολαίου, θα σε βοηθήσουμε να σου επιστραφούν τα μη δεδουλευμένα ασφάλιστρα, εφόσον υπάρχουν, και αν δεν έχει γίνει κάποια ζημια.

 

Η έδρα μας είναι στο Π.ΦΑΛΗΡΟ (Ελευθερίου Βενιζέλου 186).

Η εξυπηρέτηση των πελατών γίνεται από την ομάδα μας στο Περαμα (Λεωφ. Ειρήνης 151-18863), όπου λειτουργούμε με τη μορφή υποκαταστήματος.

Μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας 24/7 στο 24ωρο Helpdesk 6973232322 καθώς και Δευτέρα με Παρασκευή, από τις 9 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα , είτε στο 2104416888 είτε στο chat στο site μας, είτε με email στο samoladas@truckinsurance.gr

Το Ασφαλιστήριο συμβόλαιο σου στο στέλνουμε σε μορφή pdf στο email που μας είχες δώσει όταν συνεργάστηκες για πρώτη φορά μαζί μας. Έρχεται απευθείας μετά την πληρωμή του. Αν δεν το βρίσκεις, ρίξε μια ματιά στον φάκελο “Ανεπιθύμητα” ή “Spam”.

Αν και πάλι δεν το βρίσκεις, κάλεσέ μας στο 210 4416888 στείλε μας email στο samoladas@truckinsurance.gr για να σου το στείλουμε ξανά.

Σημείωση: Tο «σηματάκι» που θυμάσαι και η βεβαίωση ασφάλισης έχουν καταργηθεί απο το 2015 και γι’ αυτό δεν θα τα δεις στο συμβόλαιό σου.

Η επιλογή είναι δική σου! Εμείς σου λέμε τα υπέρ και τα κατά!

Θέλουμε το συμβόλαιο σου να είναι στα μέτρα σου. Βάσει των δικών σου αναγκών και όχι των δικώς μας ή των ασφαλιστικών εταιρειών.

Σε εμάς μπορείς να ασφαλιστείς από μία μέρα έως δύο χρόνια! Εσύ διαλέγεις! Έχεις δηλαδή 730 διαφορετικές επιλογές!

Το θέλεις για λίγες μέρες για να το πας στον μάστορα;

Θέλεις για λίγες μέρες για να περάσεις ΚΤΕΟ και να προχωρήσεις σε μεταβίβαση;

Σου έτυχε ένα δρομολόγιο για λίγες μέρες;

Θέλεις να εκμεταλλευτείς τις εκπτώσεις που δίνουν τα ετήσια και διετίας συμβόλαια;

Θέλεις να λήγουν όλα τα συμβόλαια σου μαζί την ίδια μέρα;

Θέλεις να επιλέξεις εσύ ποια ημερομηνία θέλεις να ανανεώνεται η ασφάλιση σου;

Μπορούμε να σε βοηθήσουμε για όλα τα παραπάνω και για πολλά περισσότερα!

Άπλα ζήτησε το!

Όσον αφορά τον τρόπο πληρωμής είμαστε ευέλικτοι καθώς μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε στο έπακρον τους τρόπους πληρωμής που έχουν οι ασφαλιστικές εταιρείες και να βρούμε μαζί τον τρόπο που πραγματικά σε εξυπηρετεί!

 

Στην Truck&Cargo Insurance μπορεί και κανένα! Ανάλογα με την ασφαλιστική εταιρεία που θα επιλέξεις!

Αρκεί στην φόρμα που θα συμπληρώσεις ή όταν μας μιλήσεις στο τηλέφωνο να γνωρίζεις και να συμπληρώσεις σωστά τα στοιχεία του φορτηγού σου.

Εμείς βέβαια πάντα συνιστούμε ανεπιφύλακτα να μας στείλεις την άδεια κυκλοφορίας, το δίπλωμα οδήγησης καθώς και το προηγούμενο ασφαλιστήριο συμβόλαιο στην περίπτωση που υπάρχουν προαιρετικές καλύψεις.

Πίστεψέ μας, αξίζει, έχουν δει πολλά τα μάτια μας!

Όταν ζητάς θραύση κρυστάλλων ή άλλες προαιρετικές καλύψεις όπως η φωτιά η κλοπή ή ακόμα και η «μεικτή» ενδέχεται να σου ζητηθεί να στείλεις φωτογραφίες ή ένα βίντεο του φορτηγού σου για τον προασφαλιστικό έλεγχο.Εάν αυτό δεν είναι αρκετό τότε η ασφαλιστική εταιρεία θα σε καλέσει για να κλείσει μία επίσκεψη με πραγματογνώμονα της.

Στην Truck&Cargo Insurance συνεργαζόμαστε με όλες τις ασφαλιστικές εταιρείες που ασφαλίζουν φορτηγά.

Η κάθε ασφαλιστική εταιρεία έχει τη δική της πολιτική πληρωμής ασφαλίστρων και έτσι μπορούμε να βρούμε αυτό που πραγματικά σας ταιριάζει.

Καλέστε μας ή γράψτε μας και ενημερώστε μας ποιος είναι ο ιδανικός τρόπος πληρωμής για σας και τι δόσεις θέλετε!

Αυθημερόν στο 99% των περιπτώσεων.

Αυτό σημαίνει ότι εφόσον μας στείλεις τα δικαιολογητικά και κάνεις την πληρωμή, βγαίνεις για δουλειά ακόμα και την ίδια μέρα!

Βέβαια δε χρειάζεται να τρέχουμε την τελευταία στιγμή! Εφόσον γνωρίζεις την ημερομηνία που θα χρειαστείς ασφάλιση ή την ημερομηνία λήξης του προηγούμενου ασφαλιστηρίου σου ενημέρωσε μας δυο τρεις μέρες πριν και έτσι θα έχεις εγκαίρως στα χέρια σου το νεο συμβόλαιο σου!

Όσο το νωρίτερο, τόσο το καλύτερο!

Τώρα όσον αφορά την ανανέωση μπορείς να την κάνεις εσύ όσο νωρίτερα θέλεις. Εμείς θα σε ενημερώσουμε ένα μήνα πριν με e-mail και SMS και θα συνεχίσουμε να σε ενημερώνουμε μέχρι και την τελευταία ημέρα που θα λήγει.

Η Πράσινη Κάρτα είναι το έντυπο που χρειάζεσαι για να ταξιδέψεις στο εξωτερικό. Είναι σα να λέμε το ασφαλιστήριο σου στο εξωτερικό.Λέγεται πράσινη κάρτα γιατί μέχρι πρόσφατα την τυπώναμε σε πράσινο χαρτί. Πλέον όμως είναι νόμιμο και την τυπώνουμε σε λευκό.

Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να την έχεις πάντα μαζί σου και μπορείς να μας την ζητήσεις τουλάχιστον μία μέρα πριν.

Ανάλογα με τη χρήση του φορτηγού σου αν δηλαδή είναι εθνικών μεταφορών ή διεθνών μεταφορών και ανάλογα με την ασφαλιστική εταιρεία που είσαι ασφαλισμένος η πράσινη κάρτα μπορεί να έχει χρέωση ή να είναι δωρεάν.

Θα σου τη στείλουμε στο e-mail σου κι εσύ απλά θα πρέπει να την εκτυπώσεις σε δύο αντίτυπα.

Ισχύει συνήθως για ένα μήνα όταν βγαίνει εκτάκτως ή μπορείς να μας την ζητήσεις να έχει διάρκεια έως και την λήξη του ασφαλιστηρίου σου.

Αν θέλεις να σου στείλουμε την πράσινη κάρτα του φορτηγού σου στείλε μας e-mail στο samoladas@truckinsurance.gr

 

Δες το συμβόλαιο σου ή πάρε μας τηλέφωνο να σου πούμε εμείς!

Πολλοί πελάτες μας δεν θυμούνται αν έχουνε στο συμβόλαιο τους οδική βοήθεια, θραύση κρυστάλλων, η νομική προστασία.

Στον πίνακα καλύψεων του ασφαλιστηρίου σας συμβολαίου τα λέει όλα!

Εάν δεις ότι δεν έχεις την κάλυψη που θα ήθελες στείλε μας e-mail ή πάρε μας τηλέφωνο για να σου την προσθέσουμε!

Στην ασφάλιση φορτηγού ο υπολογισμός του ασφαλίστρου σου γίνεται με βάση πολλούς παράγοντες.

Οι βασικότεροι όμως παράγοντες είναι:

-Η χρήση του φορτηγού. ΦΔΧ ή ΦΙΧ;

Εκτελεί πάντα εθνικές μεταφορές ή μόνο διεθνείς; Ή και τα δύο;

-Το είδος του φορτηγού. Τριαξονικό, επικαθήμενο η συρόμενό; Όλα παίζουν το ρόλο τους.

 • Το είδος του φορτίου που μεταφέρει. Ξηρό φορτίο, ψυχόμενο, καύσιμα; Τίποτα δεν είναι το ίδιο.
 • Η ηλικία του οδηγού.Είσαι 50 χρονών με 30 χρόνια εμπειρία ή μόλις μπαίνεις στο επάγγελμα; Δεν είναι το ίδιο.

 

 • Τα χαρακτηριστικά του φορτηγού (φορ.ίπποι – κυβικά, ιπποδύναμη, αξία φορτηγού, έτος κατασκευής κ.λ.π.).
 • Το ιστορικό ζημιών.Έχεις 10 χρόνια να κάνεις ζημιά η κανείς τρεις μικρό ζημιές το χρόνο;Όλα παίζουν το ρόλο τους.
 • Ο τρόπος πληρωμής των ασφαλίστρων.Πως τα πληρώνεις; Τρίμηνο, εξάμηνο, ετήσιο η διετίας; Όσο μεγαλύτερη είναι η διάρκεια του συμβολαίου τόσο φτηνότερο είναι το ασφάλιστρο.
 • Η γεωγραφική περιφέρεια στην οποία το όχημα συνήθως κυκλοφορεί και έχει έδρα.Άλλο είναι το κέντρο της Αθήνας κι άλλο είναι μία πόλη της επαρχίας

 

Εμείς σε κάθε περίπτωση γνωρίζοντας όλα τα προγράμματα των ασφαλιστικών εταιρειών θα σε βοηθήσουμε,ώστε να έχεις την πιο σωστή και δίκαιη τιμή για το φορτηγό σου.

Είναι ένα έγγραφο που αποδεικνύει εάν στο παρελθόν έχεις κάνει ζημιές ή όχι. Το χρειάζονται για να δουν αν θα συνεργαστούν μαζί σου και τι ασφάλιστρο θα σου δώσουν.Το No Claims Certificate θα το ζητήσουμε εμείς για λογαριασμό σου από την ασφαλιστική εταιρεία που είσαι ασφαλισμένος και θα το έχουμε μέσα σε μια εργάσιμη μέρα.

Μπορείς να μας το ζητήσεις με e-mail ή να μας καλέσεις στο τηλέφωνο.

 

Στην Truck&Cargo Insurance συνεργαζόμαστε με όλες τις ασφαλιστικές εταιρείες που καλύπτουν φορτηγά. Οι περισσότερες από αυτές θεωρούν νέο οδηγό όποιον έχει το δίπλωμα λιγότερο από ένα χρόνο, ανεξαρτήτως ηλικίας καθώς επίσης και τον οδηγό που είναι κάτω των 23 ετών.

Η ηλικία και η εμπειρία του οδηγού είναι δυο παράγοντες που επηρεάζουν τη διαμόρφωση τιμής, καθώς όσο πιο μικρή είναι η ηλικία του οδηγού, τόσο λιγότερη είναι και η εμπειρία του στην οδήγηση και έχει αυξημένες πιθανότητες να εμπλακεί σε ατύχημα. Ωστόσο, δεν είναι ο μόνος παράγοντας. Πολλά παίζουν ρόλο στον υπολογισμό ρίσκου, όπως τα χαρακτηριστικά του αυτοκινήτου, η περιοχή που μένεις και οι συνθήκες της αγοράς.

Η απαλλαγή είναι τα πρώτα ευρώ που θα πληρώσεις εσύ από την τσέπη σου σε περίπτωση ζημιάς και ενεργοποιήσεις τις καλύψεις του ασφαλιστηρίου σου.

Για παράδειγμα, αν έχεις μία ζημιά από χαλάζι, και ενεργοποιήσεις τα “Φυσικά Φαινόμενα” και η επισκευή της ζημιάς σου κοστίζει €1600, τα €300 (που είναι η απαλλαγή για τη συγκεκριμένη κάλυψη) τα πληρώνεις εσύ και τα υπόλοιπα το ασφαλιστήριο συμβόλαιο σου.

Ρίξε μία ματιά και δες προσεκτικά στο συμβόλαιο σου ποιες καλύψεις έχουν απαλλαγές. Όπως θα δεις κάποιες έχουν ένα απόλυτο νούμερο π.χ300€ Ενώ κάποιες άλλες ένα ποσοστό π.χ 5%.

Επίσης οι απαλλαγές μπορούν να είναι αυξομειούμενες και να εξαρτώνται εάν η επισκευή γίνει σε συνεργαζόμενο ή μη συνεργαζόμενο με την ασφαλιστική εταιρεία.

Να θυμάσαι όσο μεγαλύτερες απαλλαγές βάζεις στο ασφαλιστήριο συμβόλαιο σου τόσο λιγότερα ασφάλιστρα θα πληρώνεις.

Απαλλαγή συνήθως θα δεις στις παρακάτω καλύψεις:

Θραύση Κρυστάλλων,Φυσικά Φαινόμενα, Μερική Κλοπή, Κακόβουλες Πράξεις, Ιδίες Ζημιές.

Ασφαλιζόμενο κεφάλαιο είναι το ανώτατο ποσό αποζημίωσης που θα λάβεις. Θα πρέπει να συμφωνεί με την αξία του φορτηγού σου. Εσύ είσαι αυτός που πραγματικά γνωρίζεις καλύτερα από όλους ποια είναι η εμπορική του αξία. Εάν δε γνωρίζεις μια ματιά στις αγγελίες ή ένα τηλεφώνημα σε έναν έμπορο φορτηγών θα σε βοηθήσουν να την βρεις.

Κάτι αντίστοιχο κάνει και η ασφαλιστική εταιρεία προκειμένου να το προσδιορίσει…και να ορίσει ποιο θα είναι το ασφαλιζόμενο κεφάλαιο.

Καλό θα είναι ειδικότερα για το full Kasko πρόγραμμα – ίδιων ζημιών , να συμφωνηθεί με τον πραγματογνώμονα της ασφαλιστικής εταιρείας.

Μόλις μεταβιβάσεις το φορτηγό σου στείλε μας με e-mail την μεταβιβασμένη άδεια κυκλοφορίας προκειμένου να ενημερώσουμε την ασφαλιστική εταιρεία, να διακοπεί η ασφάλεια και να σου επιστρέψουμε τα μη δεδουλευμένοι ασφάλιστρα.

Σε κάθε περίπτωση ο νέος κάτοχος του φορτηγού θα πρέπει να προχωρήσει σε νέο ασφαλιστήριο συμβόλαιο.

Εφόσον δεν έχει ακυρωθεί η προηγούμενη ασφάλιση ο νέος κάτοχος – ιδιοκτήτης μπορεί για 30 ημέρες να κάνει χρήση της ασφαλιστικής κάλυψης του προηγούμενου ιδιοκτήτη αλλά καλύτερα να μην εξαντλείτε τα όρια.

Στην Truck&Cargo Insurance μπορείς να ασφαλίσεις το φορτηγό σου αρκεί να έχεις δίπλωμα αντίστοιχο της κατηγορίας του φορτηγού που ασφαλίζεις.

Αν θέλεις να οδηγεί το φορτηγό νέος οδηγός, θα πρέπει να το δηλώσεις, αποστέλλοντας το δίπλωμα του.

Σε περίπτωση που δεν έχεις δηλώσει νέο οδηγό στην ασφάλειά σου, αν σε ατύχημα ή άλλο συμβάν εξακριβωθεί ότι ο οδηγός είναι «Νέος», ανάλογα με την ασφαλιστική η εταιρια που έχεις μπορεί να έχει το δικαίωμα να καλύψει το συμβάν και έπειτα να σου βάλει κάποιο πρόστιμο ή ακόμα και να επανεισπράξει ένα ποσοστό της αποζημίωσης από τον οδηγό/υπαίτιο.

Μπορείς να μπεις στην επίσημη ιστοσελίδα του κέντρου πληροφοριών και πληκτρολογώντας την πινακίδα σου και το ΑΦΜ σου ή το ΑΦΜ του ιδιοκτήτη του οχήματος εάν δεν είσαι εσύ, μπορείς να δεις αν είναι ασφαλισμένο, σε ποια εταιρία και πότε λήγει .

 

Αν σου συμβεί κάτι στον δρόμο μας καλείς οποιαδήποτε στιγμή, στο 6973232322 ή απευθείας στο τηλέφωνο της «φροντίδα ατυχηματος» που αναγράφεται στο ασφαλιστήριο συμβόλαιο σου.

Είμαστε 24/7 εδώ για να σε βοηθήσουμε. Θα σου δώσουμε το τηλέφωνο της φροντίδας σου ή θα την καλέσουμε εμείς για να μην περιμένεις.

Θα σου δώσουμε την συμβουλή μας για το τι πρέπει να κάνεις, αν πρέπει να περιμένεις ή εάν μπορείς να φύγεις για να συνεχίσεις το δρομολόγιο σου.

Θα κρατήσουμε ότι στοιχεία μας δώσεις σχετικά με το συμβάν, θα σου δώσουμε μία πρώτη εικόνα για το αν φταις ή δε φταις και θα σε καθοδηγήσουμε ανάλογα. Πάντα να έχεις το μυαλό σου ότι το κινητό σου είναι εργαλείο πολύ χρήσιμο καθώς μπορείς να τραβήξεις φωτογραφίες που θα βοηθήσουν παρά πολύ.

Αναγνωρίζουμε ότι είσαι επαγγελματίας και πρέπει να αναχωρήσεις το συντομότερο δυνατόν για πας να παραδώσεις στον πελάτη ή να προλάβεις το καράβι και θα σε βοηθήσουμε να το κάνεις.

Εάν φταις εσύ και δε χρειάζεται να επιληφθεί του συμβάντος το «100» θα φροντίσουμε σε 10 λεπτά το πολύ να έχεις φύγει!

Θέλουμε να μαθαίνουμε την ζημιά την στιγμή του ατυχήματος. Αυτό είναι το καλύτερο! Εκείνη τη στιγμή μπορούμε να σου δώσουμε την κατάλληλη συμβουλή και την σώστη καθοδήγηση.

Εάν έρθει επιτόπου η φροντίδα ατυχήματος τότε ολοκληρώνεται η διαδικασία και δε χρειάζεται να κάνεις τίποτα άλλο.

Αν ευθύνεσαι εσύ και χρειάζεται να φύγεις τότε κάνουμε εμείς μία καταγραφή του συμβάντος και σου στέλνουμε την δήλωση του ατυχήματος της ασφαλιστικής εταιρείας προκειμένου να την υπογράψεις και να μας την στείλεις για να την προωθήσουμε στο τμήμα ζημιών της ασφαλιστικής εταιρείας.

Εάν δεν ευθύνεσαι εσύ προτείνουμε πάντα να καλείς την « φροντίδα ατυχήματος» καθώς και το «100» προκειμένου να γίνει σωστή καταγραφή του συμβάντος έτσι ώστε να αποζημιωθείς άμεσα και δίκαια.

Μην ανησυχείς! Δεν θα σε αφήσουμε μόνο!

Θα είμαστε μαζί σου, χέρι χέρι μέχρι να μπουν τα χρήματα της αποζημίωσης στο λογαριασμό σου.

Αφού δηλώσεις τη ζημιά ,είτε απευθείας μέσω της φροντίδας ατυχήματος είτε απευθείας σε εμάς και δεν ευθύνεσαι για την ζημιά θα σου στείλουμε στο email σου και ένα SMS με τον αριθμό ζημιάς καθώς και το όνομά και το τηλέφωνο του αρμόδιου διάκανονιστή της ασφαλιστικης εταιρείας.

Καλό θα είναι να μας στείλεις ότι φωτογραφικό υλικό έχεις στο τηλέφωνό σου από το συμβάν.

Εφόσον έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία της δήλωσης, είτε σε μας,είτε απευθείας στο συνεργάτη της φροντίδας ατυχήματος της ασφαλιστικής ξεκινάει η διαχείρηση του φακέλου.

Ο εξειδικευμένος συνεργάτης μας θα σας ενημερώνει και θα σας βοηθάει σε όλα τα στάδια της ζημιάς με e-mail, SMS και απευθείας τηλεφωνήματα.

 

Για ό,τι νεότερο έχουμε από τις ασφαλιστικές εταιρίες θα σε ενημερώνουμε πάντα μέσω email ,SMS και τηλεφωνικά.

Αν θέλεις παρ’ όλα αυτά μια επιπλέον ενημέρωση μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας ,στο claims@truckinsurance.gr ή να καλέσεις στο 210 4416 888 να πατήσεις το 3 και να μιλήσεις με την Χριστιάνα , 09:00-17:00, Δευτέρα με Παρασκευή.

Θα κάνουμε τα πάντα να αποζημιωθείς όσο πιο γρήγορα γίνεται. Δεν εξαρτάται όμως από μας. Δεν είμαστε η ασφαλιστική εταιρεία. Ούτε μπορούμε να κάνουμε κάτι εάν ο υπαίτιος οδηγός δεν αποδέχεται τελικά την ευθύνη του.

Έχουμε καταφέρει όμως να μειώνουμε το χρόνο της αποζημίωσης καθώς οι συμβουλές μας και η καθοδήγηση μας παίζουν το ρόλο τους!

Αν σε τρακάρει κάποιος και οι δυο ασφαλιστικές είναι εντός του συστήματος φιλικού διακανονισμού τότε, σε πληρώνει η δίκη σου εταιρία και εμείς σε βοηθάμε σε όλα τα διαδικαστικά.

Αρκεί βέβαια, η αποζημίωση να μην υπερβαίνει τα όρια . (€6.500 οι υλικές ζημιές, €12.000 ανά άτομο οι σωματικές βλάβες και €30.000 συνολικά για τις σωματικές βλάβες ανά ατύχημα).

Στόχος μας είναι να μπορέσουμε να σε βοηθήσουμε να αποζημιωθείς το συντομότερο δυνατό με την λιγότερη ταλαιπωρία.

Εφόσον ο άλλος οδηγός έχει αποδεχτεί την υπαιτιότητα του τότε αναμένουμε και την αποδοχή της ευθύνης από την ασφαλιστική του εταιρεία που συνήθως γίνεται μετά από 10 ημέρες από το ατύχημα.

Δεν χρειάζεται να περιμένουμε την αποδοχή εφόσον γνωρίζουμε ότι οδηγός έχει κάνει θετική δήλωση. Καλούμε την ασφαλιστική εταιρεία του άλλου και ζητάμε πραγματογνώμονα προκειμένου να μπορέσουμε να ξεκινήσουμε την επισκευή του οχήματος μας.

Η επικοινωνία θα πρέπει να γίνει τουλάχιστον την προηγούμενη μέρα από την ημέρα που έχουμε προγραμματίσει να πάμε το όχημα μας για επισκευή.

Εμείς κατανοούμε πόσο σημαντικό είναι το εργαλείο σας και ότι χάνετε «μεροκάματα» και προσπαθούμε να επισπεύσουμε τη διαδικασία και να μικρύνουμε τα χρονικά παράθυρα των ραντεβού επικοινωνώντας τις περισσότερες φορές με τον ίδιο τον πραγματογνώμονα.

 

Για την είσπραξη της αποζημίωσης, θα χρειαστεί να μας στείλεις με email τα εξής: –

-Άδεια κυκλοφορίας,

-IBAN δικαιούχου,

-ταυτότητα ιδιοκτήτη

-τιμολόγια επισκευής

Τα πρωτότυπα τιμολόγια επισκευής μπορείτε να τα κρατήσετε καθώς η αποζημίωση θα γίνει στην καθαρή αξία χωρίς δηλαδή ΦΠΑ.

 

Σε περίπτωση που έχεις εξουσιοδοτήσει το συνεργείο σου να πληρωθεί απευθείας από την ασφαλιστική, τότε το συνεργείο σου θα πρέπει να μιλήσει με τον αρμόδιο διακανονιστή.

 

Όχι, εμείς δεν προτείνουμε ποτέ!

Παρόλα αυτά μπορείτε να εκμεταλλευτείτε το δίκτυο συνεργαζόμενων συνεργείων της ασφαλιστικής εταιρείας.

Συνήθως, αν διαλέξεις ένα συνεργαζόμενο συνεργείο δε χρειάζεται να εκταμιεύσεις χρήματα καθώς το συνεργείο θα αποζημιωθεί απευθείας από την ασφαλιστική σου εταιρεία.

Επίσης συχνά μπορεί να εξασφαλίσεις κάποιες εκπτώσεις ή ακόμα και μείωση στις απαλλαγές .

Αλλά προνόμια που μπορείς να έχεις ανάλογα με την ασφαλιστική εταιρεία είναι:

 • Προτεραιότητα στην επισκευή σου
 • Εγγύηση εργασιών
 • Τεχνικός έλεγχος του αυτοκινήτου μετά την ολοκλήρωση των εργασιών (παροχή από συγκεκριμένα συνεργεία).

Θέλουμε τη γνώμη σου! Θέλουμε τα παράπονα σου για να γίνουμε καλύτεροι!

Εάν σε απογοητεύσαμε ή δεν έμεινες απόλυτα ικανοποιημένος από την εξυπηρέτηση μας σε παρακαλούμε ενημέρωσε μας στο 210 4416 888

ή μέσω email στο complaints@truckinsurance.gr

Θα εξετάσουμε το παράπονό σου και θα επικοινωνήσουμε μαζί σου το συντομότερο δυνατόν!

Πέρα από μαζί μας, για οποιαδήποτε διαφορά έχεις με την εταιρία, μπορείς να επικοινωνήσεις με τους εξής οργανισμούς:

 • Διεύθυνση Εποπτείας Ιδιωτικής Ασφάλισης της Τράπεζας της Ελλάδος.
 • Φορείς Εναλλακτικής Επίλυσης Διαφορών (ΕΕΔ), σύμφωνα και με την Κοινή Υπουργική Απόφαση 70330οικ./9.7.2015.

Για να ενημερωθείς για το ποιοι ακριβώς είναι αυτοί οι φορείς Εναλλακτικής Επίλυσης Διαφορών και πώς μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί τους, μπορείς να μπεις στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Ανάπτυξης www.mindev.gov.gr στην ενότητα «Για τον Πολίτη-Καταναλωτή/Θέµατα Ενηµέρωσης και Προστασίας Καταναλωτή/Η Υπηρεσία/Εναλλακτική Επίλυση Καταναλωτικών Διαφορών».

Διαχειριζόμαστε με ασφάλεια τα προσωπικά σου δεδομένα και έχουμε πάρει κάθε μέτρο ώστε να μη γνωστοποιηθούν εκτός αν ζητηθούν από τις αρχές.

Προστατεύουμε οποιαδήποτε πληροφορία μας δώσεις και διατηρούμε όλα τα δεδομένα σε αρχείο, με βάση τις διατάξεις της νομοθεσίας για την προστασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, τις αποφάσεις της αρμόδιας αρχής και τους όρους της εταιρίας. Τα στοιχεία αυτά τα χρησιμοποιούμε αποκλειστικά και μόνο για να βελτιώνουμε τις υπηρεσίες μας.

© 2023 Truck Insurance Brokers Samoladas - Ασφάλιση Φορτηγού - All Rights Reserved